Wij Surinamers zeggen als grap weleens dat het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Paramaribo had moeten staan, omdat ons volk uit zoveel verschillende nationaliteiten is samengesteld. De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn Indianen; vanaf de 16de eeuw is er een stroom van anderen binnengekomen, die onze natie tot een bijzonder kleurrijke heeft gemaakt. Afrikanen, Hindostanen uit India, Javanen uit Indonesië, Chinezen, Libanezen, Portugezen en Hollandse kolonisten. Door de onderlinge vermenging is er tenslotte een rijk geschakeerd volk ontstaan dat met trots bezongen wordt in een Surinaams spreekwoord: “Mijn kinderen zijn de mooiste bloemen van de wereld, omdat ze uit diverse bloedsoorten zijn geboren”.

Uiteraard bracht elk volk, dat in het verleden in Suriname voet aan wal zette, haar eigen zeden en gewoonten mee, waardoor er zich binnen de Surinaamse samenleving enorm boeiende cultuurpatronen konden ontwikkelen. Soms is er sprake van samensmelting, dan weer zijn specifieke gebruiken bewaard gebleven.

Hoewel elk volk zijn eigen keukengeheimen heeft meegenomen en behouden, is er wel degelijk sprake van een ‘Surinaamse keuken’. Het Creoolse, Javaanse, Hindostaanse em Chinese eten verdienen ten volle deze aanduiding. Immers, Chinese bami, Hindostaanse roti, Javaanse saoto of Creoolse pom zijn stuk voor stuk exotisch met die typische Surinaamse smaak, tongstrelend en daarom populair bij alle Surinamers.

Omdat wij een gastvrij volk zijn, willen wij anderen ook graag laten meegenieten van onze smakelijke schotels, elk met een eigen karakter. In Utrecht is dat mogelijk gemaakt door ons, Restaurant Pomo, een stukje tropisch Suriname in hartje Nederland.

Reeds in de veertiger jaren stond de naam Frans Pomo in Paramaribo garant voor verrukkelijke Javaanse spijzen. Zijn kinderen zetten vanaf 1981 de traditie in Nederland voort met de opening van Restaurant Pomo: een Surinaams restaurant met die echte onvervalste tropische sfeer en een verscheidenheid aan schotels, waar zelfs de meest verwende eter genoegen aan beleeft. Met veel plezier zetten wij de goede reputatie van Pomo in Utrecht voort en blijven wij u gerechten met de authentieke “Pomo-smaak” voorschotelen.

U kunt contact met ons opnemen via de telefoon en email.

info@restaurant-pomo.nl

030 231 9272

Bestellen voor bezorging kan via Thuisbezorgd.nl